Kamera Kullanımı

Öncelikle iki farklı seçeneğimiz bulunmaktadır. DSLR fotoğraf makinesi ve akıllı cep telefonları, DSLR fotoğraf makinelerinin akıllı cep telefonlarına göre daha iyi çekim yaptığını biliyoruz, fakat akıllı cep telefonlarının kamera sistemi gelişen teknoloji ile gayet yeterli sayılacak bir konumdadır. E-ticaret Sitesinde Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalıdır? Makalemizde kameranın tam potansiyelini ortaya çıkarmak için neler yapılacağını öğreneceksiniz.

 

DSLR Fotoğraf Makinesi ile Ürün Çekimi

DSLR Fotoğraf Makinesine yatırım yaptınız veya kişisel hobi için yıllar önce alıp kenarda unuttunuz diyelim. Artık makinenizden en iyi şekilde yararlanmalısınız. Öncelikle makinenizi otomatik moddan kurtaralım ve manuele getirelim.

Pozlama üçgeni adında, üç unsurdan oluşan yapımızı tanıyalım. Diyafram, deklanşör hızı ve son olarak ISO.

Diyafram ile lensten içeri giren ışığı kontrol edersiniz. Lenste yer alan açıklar f-durakları ile ölçülür. Hiç korkmayın oldukça basit, aşağıda yer alan görseli incelerseniz f-durağı sayısı ne kadar büyükse lensin içerisine giren ışık o kadar az olduğunu görebilirsiniz.

DSLR fotoğraf makinesini otomatik çekimde çektiği fotoğrafı beğenmeyen birçok kişi var. Hatta benim telefonum daha iyi çekiyor diye yorumda bulunanları söylemiyorum. Aşağıdaki görsele sırası ile bakabilirseniz; otomatik çekim ile belirlenmiş f/1.8 diyafram açıklığına sahip arka planı bulanık fotoğrafla, F/10 diyafram açıklığı kullanarak manuel çekim yapılmış fotoğrafın arasında ki farkı görebilirsiniz.

Gelelim Deklanşör hızına, diyafram ile bağlantılıdır. Kısaca lenste ki açıklığın açık olma süresidir. Genellikle hareketli nesneler için hızı değiştirilir, fakat e-ticaret sitesi için ürün fotoğraf çekimi yapacağımızdan küçük diyafram açıklığı ile yavaş deklanşör hızı kullanacağız.

Gelelim üçgenin son köşesine, kötü bir aydınlatma sistemine sahipseniz ISO’yu arttırın. ISO kısaca fotoğraf makinenizin ışığa duyarlılık düzeyidir. Fakat ne kadar arttırırsanız o kadar fotoğrafın kalitesi düşecektir. Fotoğrafta gürültü almak istemiyorsanız asla 400’ü geçmeyin.

E-ticaret Sitesinde Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalıdır? Makalemizin DSLR kısmı bitti. Okumayı sevmeyenler aşağıda ki ayarlamaları denesin

Diyafram açıklığı f/8 – f10 ile başlayın, yavaşça arttırın.

Yavaş deklanşör hızı kullanın.

ISO 400’ü geçmeyin.

Dahili Flash Kullanmayın.

 

Akıllı Cep Telefonu Kullanarak Ürün Fotoğrafı Çekimi

Sizleri çok yormadan konunun temellerini bildirmek istiyorum. Filtre ve çerçeveleri direk telefonunuzdan silin, dijital yakınlaştırmaya dokunmayın. Tüm bunlar fotoğrafın kalitesini büyük ölçüde düşürmektedir.

Otomatik odaklanma için ekranda görülen ürüne bir kez donun. DSLR makinelerde olduğu gibi manuel ayarlama yapmanıza izin veren cep telefonları mevcut. DSLR için belirtilen ayarlamaları deneyebilirsiniz ama sonuç aynı olmayacaktır.

Akıllı cep telefonlarda ışığı kontrol etmek çok önemlidir. Pencereden odanıza giren ışığı reflektör ile rahatlıkla kontrol edebilirsiniz. Beyaz zemin üzerine yerleştirdiğiniz ürününüzü, pencereden giren ışıkla birleştirin ve ürünün gölgede kalan kısmı için reflektör kullanın.

Fotoğraf Çekimi Sonrası Yapılacak Optimizeler

Çekilen fotoğrafın kalitesini bozmadan dosya boyutunu küçültmek ve Tuval Şablonu oluşturmak yapacağınız ilk işlem olmalıdır. E-ticaret sitesinde boyut sektörel bazlı değişebilir.

Mobilya sektöründe 1000x500px gibi dikdörtgen şablon kullanılırken diğer sektörlerde 1000x1000px kare formatı daha uygun olabilir. Ek olarak internette fotoğraf optimize eden ücretsiz siteler mevcuttur, kalitesini bozmadan boyutunu küçültmek e-ticaret sitenizin açılış hızını önemli ölçüde arttıracaktır.

 

      Önemli: Tuvalinize eşit boşluklar verin.

 

Ürününüz, fotoğrafın yüzde kaçlık kısmını kaplamalıdır? %80 %90 gibi oranlar normaldir ama asla %100 olmamalıdır. Ürün hizası beyaz arka planda yan yana durduğunda çok daha göze güzel gelecektir. Aşağıdaki görselden anlayabileceğiniz üzere fotoğrafları güzel yapan düzendir. Bu düzeni oluşturmanız için temel düzeyde Photoshop bilmeniz yeterli olacaktır, tabi ki dışarıdan profesyonel yardım almanız her zaman daha sağlıklıdır.

 

Ben yapacağım diyen okuyucular: Görseldeki işlemi Photoshop kullanarak yapmak için uygulamayı çalıştırın. CTRL+N ile tuval ölçüsü belirleyin Örnek: 1000×1000 piksel ve açılan şablonda, CTRL+R kombinasyonu kullanarak cetveli açın, üstten ve soldan beliren cetveli fare ile tutup tuvalin üzerine getirin. İşlemi size kısaca özetledim ama altını çizerek söylemek gerekirse profesyonel olarak yardım almanız her zaman daha sağlıklıdır. E-ticaret Sitesinde Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalıdır? Makalemizin sonuna geldik.

E-ticaret paketlerimizi incelemek isterseniz bağlantıya tıklayın.