Müşterilerinizin site içerisinde yapmış olduğu hareketleri inceleyebilirsiniz. Sitenize giren kullanıcıların verilerini Google Analytics üzerinden gözlemleyebiliyorsunuz ve müşterilerinizin, hangi sayfalarda ne kadar zaman geçirdikleri gibi veriler elinizde bulunmuş oluyor. Doğru ve bilinmeyen yöntemler ile E-Ticaret Sitenizde Satışlarınızı arttıracaksınız.

Veriye Göre Kampanya Düzenleme

Satışlarınızı arttıracak bilinmeyen yöntemler arasında ki ilk örnek: Bir ürüne çok fazla tıklama geliyor ancak ürünün satın alınma oranı düşük, giren kullanıcılar ürüne baktıktan sonra farklı sitelere yöneliyor. Bu Analytics verisine dayanarak üründe inceleme başlattığınızı farz edelim. Rakip firma analizi yapıp ürünü Google üzerinde sorgulattığınızda bazı sitelerin sizden daha uygun fiyatta ürünü sattığını gördünüz. İlgili ürün için bir rekabet başlatmak istiyorsanız aşağıdaki örnek kampanya modellerini inceleyelim.

X ürünü alana Y bedava

X ürün alana Y yüzde %50 indirimli

X ürünü alana Y 50 TL indirimli

Yukarıdaki X ürün rekabet etmek istediğiniz ürün, Y ise stoğunuzda bulunan ve çok rağbet görmeyen ürününüz. Yaptığınız kampanya hakkında bir banner (slider) yapıp anasayfanızda yayınladığınızda siteye giren herkes bilgilenecektir. Ek olarak ücretsiz kargo yapma imkânınız var ise rekabet seviyesini arttıracaksınızdır.

Sitenizde Satışlarınızı Arttıracak Bilinmeyen Yöntemler

Kaybedilen Siparişleri Geri Kazanma

Satışlarınızı arttıracak bilinmeyen yöntemler arasındaki ikinci önerimiz; bazı e-ticaret müşterileri farklı sebeplerden dolayı satın alma adımında (kredi kartı bilgileri girilen bölüm) sepeti terk etmektedir. Bunun birden fazla nedeni bulunmaktadır.

 

  1. Kredi kartı ile sonra işlem yapacaktır.
  2. Kredi kartı hata vermiştir.
  3. Başka bir sitede daha uygun fiyat bulmuştur.
  4. Kargo ücreti yüksek gelmiştir.

Yukarıdaki örnek nedenler tahmin edilebilir cinstendir. Terkedilen sepetleri düzenli olarak incelemeniz ve o müşteriler ile iletişime geçip, yaşadığı durum hakkında bilgi alıp dönüş sağlamanız, satışa dönüştürme ihtimalinizi ciddi ölçüde arttıracaktır. Örnek olarak kargo fiyatını görünce sepetini terk eden bir kullanıcı ile görüştüğünüzü varsayalım. Ürün kâr marjı ile kargo ücreti arasında ciddi farklar olmadığı taktirde, müşteri memnuniyeti için kargoda indirim yapabilir veya kullanıcıya indirim kuponu gönderebilirsiniz. Unutmayın ki önemli olan müşteri memnuniyetidir. Sitenizden mutlu ayrılan her kullanıcının olumlu dönüşleri diğer kullanıcılar tarafından fark edilecektir. Takip ve doğru yol ile satışlarınızın arttığını fark edeceksiniz.

Paketlerimizi incelemek için tıklayınız.