Geç değil, 2023 yılı e-ticaret girişimi başlatmak için oldukça uygun bir yıl, online alışveriş istatistikleri her geçen yıl popülasyonunu arttırmaktadır. 2023 yılında sıfırdan çevrim içi mağaza açmak veya mevcut sitenizi güçlendirmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Aşağıda sizler için oluşturduğumuz 2023 Yılı E-Ticaret Makaleleri, ihtiyaç duyduğunuz motivasyonun ve başarının anahtarı olacaktır.

E-Ticarete Nereden Başlamalıyım?

Yol haritası oluştururken kendinize sorular sormanız gerekmektedir. Aşağıda sizler için soru örnekleri paylaşıyorum.
  • İnternet sitem için bütçem ne kadar?
  • Hangi sektörde ürün ticareti yapacağım?
  • Ürünleri bir aracı kurum (xml) ile mi alacağım yoksa tedarik mi edeceğim?
  • Hangi E-ticaret paketi benim için ideal?
  • Site açıldıktan sonra teknik bilgim yok ise ne yapabilirim?

Devamı için Tıklayınız.

Verimli Google Reklamı Nasıl Verilir?

Kendi aylık reklam harcama bütçenizi belirlemelisiniz. Örnek olarak aylık 1000TL Reklam bütçeniz var ve 30 gün boyunca sürecek bir reklam planlaması gerçekleştirdiniz. Yani günlük olarak 33TL reklam maliyetiniz oldu. “15 inç Notebook” kelimesinde, arama ağı reklamının tıklama başına maliyeti örnek olarak 2TL diyelim.

Google Ads Reklamları bir e-ticaret sitesinin satış iskeletidir, Henüz marka bilinci oluşmamış yeni yapıların düzenli olarak reklam vermesi tavsiye edilir.Yukarıdaki planlamaya göre Google’da “15 inç laptop satın al” yazan bir müşteri adayı sitenizin reklamını görecektir ve tıkladığında 2TL günlük maliyet olarak hesaplanacaktır. Unutmayın ki siteye giren kullanıcı Google üzerinde ihtiyacı olduğu için arama yapan potansiyel müşteridir. doğru ve verimli google reklamı vermek potansiyel kullanıcılarınızı arttıracaktır. Gerçek sonuçlar için ödeme yapıp, kazancınızı arttıracaksınızdır.

 

Devamı için Tıklayınız.

 

Satışlarınızı Arttıracak Yöntemler

Müşterilerinizin site içerisinde yapmış olduğu hareketleri inceleyebilirsiniz. Sitenize giren kullanıcıların verilerini Google Analytics üzerinden gözlemleyebiliyorsunuz ve müşterilerinizin, hangi sayfalarda ne kadar zaman geçirdikleri gibi veriler elinizde bulunmuş oluyor. Doğru ve bilinmeyen yöntemler ile E-Ticaret Sitenizde Satışlarınızı arttıracaksınız.

e ticaret platinmarket

Veriye Göre Kampanya Düzenleme

Satışlarınızı arttıracak bilinmeyen yöntemler arasında ki ilk örnek: Bir ürüne çok fazla tıklama geliyor ancak ürünün satın alınma oranı düşük, giren kullanıcılar ürüne baktıktan sonra farklı sitelere yöneliyor. Bu Analytics verisine dayanarak üründe inceleme başlattığınızı farz edelim. Rakip firma analizi yapıp ürünü Google üzerinde sorgulattığınızda bazı sitelerin sizden daha uygun fiyatta ürünü sattığını gördünüz. İlgili ürün için bir rekabet başlatmak istiyorsanız aşağıdaki örnek kampanya modellerini inceleyelim.

X ürünü alana Y bedava

X ürün alana Y yüzde %50 indirimli

X ürünü alana Y 50 TL indirimli

Yukarıdaki X ürün rekabet etmek istediğiniz ürün, Y ise stoğunuzda bulunan ve çok rağbet görmeyen ürününüz. Yaptığınız kampanya hakkında bir banner (slider) yapıp anasayfanızda yayınladığınızda siteye giren herkes bilgilenecektir. Ek olarak ücretsiz kargo yapma imkânınız var ise rekabet seviyesini arttıracaksınızdır.

Devamı İçin Tıklayınız.

 

Canlı Desteğin Önemi Nedir?

sssGünümüzde ücretsiz canlı destek scriptleri bulunmaktadır. Sitenize ekleyebileceğiniz canlı destek yazılımları ile satışlarınızı arttırabilirsiniz. Kurulumu basittir; genel olarak üye olup, profilinizden aldığınız kodu sisteme ekleyip, kolay bir şekilde aktif edebiliyorsunuz. Siteye giren kullanıcı ürün için kararsız kaldığında danışmak isteyecektir. Canlı destek yardımı ile müşteriyle birebir görüştüğünüzden satışa dönüştürmeniz kolaylaşacaktır.

Diğer Makalelerimizde olduğu gibi E-Ticaret Sitesinde Canlı Desteğin Önemi Nedir? Makalemizde de ipuçları vermeye devam edeceğiz. Örneğin: Whatsapp destek hattı 2023 yılında, canlı destek yazılımlarının önüne geçmiş durumdadır. 2 Milyardan fazla kullanıcıyı aşmış Whatsapp uygulaması kişisel kullanımın yanında ticari kullanım amaçlıda öne çıkmakta. Sosyal medya üzerinden daha önceden ürün alan kişiler Whatsapp üzerinden adres bilgilerini mutlaka iletmiştir. Sitenize giren müşterinin whatsapp destek hattı görmesi, ürünle ilgili destek alabileceğini hissettirecektir.

Devamı için Tıklayınız.

 

Son Kullanıcılara Toptan Ürün Satmak

eticaret urunlerini toptan satmakE-ticaret Ürünlerini Toptan Satmak için bayi kanallarınızın olmadığını düşünelim. E-ticaret sitenizde de Turuncu Kalem adında bir ürününüz olsun. Bu ürünün geliş fiyatı 5 TL ürünün KDV Dahil Satış fiyatı 10 TL, müşterilerinizde genellikle bu ürünü %40 oranla 2 adet almayı tercih ediyor.

Müşterinize Turuncu Kalem ürününde alt varyasyon sunarsanız, yani 5 adet alırlarsa fiyatını adet başına KDV dahil 8 TL yaparsanız. %40’lık kesim Turuncu kalem ürününden yedekte bulunmasının bir zararı olmayacağını düşünecektir. Çünkü üründen 1 adet bedava aldıklarını düşüneceklerdir.

Yukarıdaki basit örnek hesaplamasına göre üründen 2 adet satarsanız 10 TL kâr, toptan indirimli 5 adet satarsanız 15 TL kâr elde ediyorsunuz. Ayrıca bu rakiplerinizin önüne geçmeniz konusunda bir strateji olacaktır. Zaman içerisinde oluşan marka bilinci ve indirimli fiyatlar sitenizin sağlığını olumlu yönde etkileyecektir. Eğer şüphe duyuyorsanız aşağıdaki istatistiklere göz atın.

2019 yılında Bayiden bayiye satış (B2B) e-ticaret pazarı, Bayiden son kullanıcıya (B2C) Pazar değerinin 6 katı büyüklüğündeydi. B2B modelinde dönüşüm oranı %8 iken B2C modelinde %5’lik bir oran söz konusuydu.

Devamı için Tıklayınız.

 

Yerli Üreticiler ile Çalışmanın Avantajları

Yabancı firmalar yerine yerli üretici firma seçilmesindeki en önemli etken tedariktir. Hızlı, güvenilir ve sorunsuz hizmet kalitesi satış faaliyetlerinizi önemli ölçüde arttıracaktır. Maddeler halinde özetlemek gerekirse aşağıdaki etkenler nedeniyle, yabancı firmalar yerine yerli üreticiler ile çalışmanın avantajları çoktur.

  • Ürün Tedarik Süresi (Stok Yenileme Hızı)

Yabancı firmalardan aldığınız ürünlerin tedarik süreci, yoğun olabilecek özel günlerde çoğu e-ticaret sitesini yıpratır. Yerli Üreticiler ile Çalışmanın Avantajları stoklarınızın tükenmemesi demektir, rakip firmalar ile aranızdaki pasta payını koruyabilirsiniz.

  • Ürünleri Fabrikada İnceleyebilir, Üretim sürecini Gözlemleyebilirsiniz.

Ülke içerisinde seyahat edip anlaşmış olduğunuz yerli üretici ile ürünlerinizi bizzat inceleyebilirsiniz. Yurt dışında da bu imkânı sağlayabilirsiniz ancak maliyet açısından zor olacaktır. Yerli Üreticiler ile Çalışmanın Avantajları yatırımınızı gözle görmektir ve bu önemli bir unsurdur.

Devamı için Tıklayınız.

 

Ürün Fotoğrafları Nasıl Çekilir?

Öncelikle iki farklı seçeneğimiz bulunmaktadır. DSLR fotoğraf makinesi ve akıllı cep telefonları, DSLR fotoğraf makinelerinin akıllı cep telefonlarına göre daha iyi çekim yaptığını biliyoruz, fakat akıllı cep telefonlarının kamera sistemi gelişen teknoloji ile gayet yeterli sayılacak bir konumdadır. E-ticaret Sitesinde Ürün Fotoğrafları Nasıl Olmalıdır? Makalemizde kameranın tam potansiyelini ortaya çıkarmak için neler yapılacağını öğreneceksiniz.

E ticaret Sitesinde Urun Fotograflari Nasil Olmalidir

 

DSLR Fotoğraf Makinesi ile Ürün Çekimi

DSLR Fotoğraf Makinesine yatırım yaptınız veya kişisel hobi için yıllar önce alıp kenarda unuttunuz diyelim. Artık makinenizden en iyi şekilde yararlanmalısınız. Öncelikle makinenizi otomatik moddan kurtaralım ve manuele getirelim.

Pozlama üçgeni adında, üç unsurdan oluşan yapımızı tanıyalım. Diyafram, deklanşör hızı ve son olarak ISO.

Diyafram ile lensten içeri giren ışığı kontrol edersiniz. Lenste yer alan açıklar f-durakları ile ölçülür. Hiç korkmayın oldukça basit, aşağıda yer alan görseli incelerseniz f-durağı sayısı ne kadar büyükse lensin içerisine giren ışık o kadar az olduğunu görebilirsiniz.

E ticaret Sitesinde Urun Fotograflari Nasil Olmalidir platinmarket

DSLR fotoğraf makinesini otomatik çekimde çektiği fotoğrafı beğenmeyen birçok kişi var. Hatta benim telefonum daha iyi çekiyor diye yorumda bulunanları söylemiyorum. Aşağıdaki görsele sırası ile bakabilirseniz; otomatik çekim ile belirlenmiş f/1.8 diyafram açıklığına sahip arka planı bulanık fotoğrafla, F/10 diyafram açıklığı kullanarak manuel çekim yapılmış fotoğrafın arasında ki farkı görebilirsiniz.

Devamı için Tıklayınız.

 

E-Ticaret Sitesinin Değerini Nasıl Arttırırsınız?

Algılanan değer kavramını daha önceden duymuş muydunuz? Vermiş olduğunuz hizmetin, müşterilerinizin beklentilerini ne kadar iyi karşılandığının değerlendirmesidir. E-ticaret sitesinin değerini nasıl arttırırsınız? Sorusuna yanıt arıyorsanız, doğru sayfadasınız.

blog1

Sitenizin algılanan değerini yükseltmek daha fazla satış yapmanıza olanak sağlayacaktır. Arada hassas bir terazi olduğunu unutmayın. Müşterilerin bir kısmı markaların açmış olduğu e-ticaret sitelerine güvenmeyip, C2C Pazar yerlerinden alışveriş yapmaktadır. Hâlbuki Pazar yeri komisyon oranı hesaba katıldığında pazaryerinde ki ürün daha pahalıdır. Demek ki müşterinin beklentisi gördüğü fiyat karşısında daha ağır bastığından orayı tercih etmiş.

Devamı için Tıklayınız.

 

Çevrimiçi Müşteriyi Elde Tutmanın 6 Yolu

Müşterilerini elde tutmak, yeni müşteriler bulmaktan daha az maliyetlidir. Bu nedenden dolayı, e-ticaret için çevrimiçi müşteriyi elde tutmak en önemli unsurlar arasında yer alır. İlk alışverişinden memnun kalan kullanıcıyı, ikinci alışverişini gerçekleştirmesini sağlayabilirseniz, satış oranlarınız ciddi ölçüde artacaktır.

platinmarket66

1. E-posta Pazarlaması

Müşterileriniz E-postalarını kontrol ediyor. Kargo takip numarasını nasıl mail olarak gönderiyorsanız, Hoş geldiniz e-postası da iletebilirsiniz. Bu fırsatı satın alım işlemi gerçekleştirdikleri için teşekkür olarak sunun. Etkileşimde kalmak sizler için benzersiz bir fırsattır.

2. Müşterilerinizi Memnun Edin

İlk siparişini veren kullanıcıya ücretsiz numune veya küçük bir hediye göndermek, algılanan değerinizi önemli ölçüde arttırır, ek olarak çevrimiçi müşteriyi elde tutmanın altın kuralıdır. Müşteriniz sadece ürün almaz, hizmet de satın alır. Kargoyu açınca gülümseyen yüz marka bilinirliğinizi arttır.

3. Sosyal Medya Gücünüzü Arttırın

Müşteri kitlenizi Google Analytics ile ölçün, hedef kitleriniz Y ve Z kuşağı ise sosyal medya planı yapmaya hazır olun. Sosyal medya üzerinden gelen kullanıcıları sitenize yönlendirin, ilk siparişinden sonra değerli hissetmelerini sağlayın. Sosyal medya üzerinde mizah kullanmak çevrimiçi müşteriyi elde tutmanın yollarından biridir.

Devamı için Tıklayınız.

 

Geri Bağlantılar Oluşturmanın Önemi

Geri bağlantılar yani “Backlinks” başka bir web sitesinden, e-ticaret siteniz arasında oluşan köprüdür. Doğru biçimde dizayn edilmiş geri bağlantılar, SEO stratejisi için çok önemlidir. Gelin bu yazımızda geri bağlantılar oluşturmanın önemini tartışalım.

Geri Baglantilar Olusturmanin Onemi3 scaledGeri bağlantılar oluşturmanın önemini kısaca; arama motorları, birbirleri arasında köprü kuran web sitelerini kefil olarak görür ve güvenilir olarak işaretler, önemli olan hangi site üzerinden kendi e-ticaret sitenize geri bağlantılar oluşturduğunuzdur. Çünkü: Sitenin sıralaması ve otoritesi geri bağlantının kaliteli ortaya çıkartır.

E-ticaret siteniz için alışveriş forumları geri bağlantılar için harikadır. Alışveriş forumlarında genellikle indirimler, kupon paylaşımı, süper fırsatlar vb. içeriklerden oluşan başlıklar vardır. Alışveriş Forumu ile bağlantı kurmak daha fazla trafik ve müşteri adayı demektir. Yapmış olduğunuz kampanya veya yeni üyelere özel indirimi yayınlayabilirsiniz, ya da forumda aktif olarak içerik paylaşan ve takipçilere sahip bir içerik editörü ile iletişime geçebilirsiniz. Aşağıda geri bağlantı örneği göstereceğim.

Devamı için Tıklayınız.

 

11 E-ticaret Mağaza Planlaması

  • Diğer Pazar Yerlerinden Satış Yapın

Çok kanallı satışın tek bir yolu vardır, oda firmanız için ileriye doğrudur. Çok fazla sayıda panel kullanmak, ürünleri bu panellere tek tek yüklemek yerine Platin360 kullanın, sorunsuz entegrasyon süreci hakkında bilgi almak içintıklayın.

 

  • Yarışma Düzenleme

Artık çekilişler geçmişte kaldı, hadi yarışma içeriği oluşturalım. Örneğin: Evcil hayvan ürünleri satan e-ticaret siteniz var, evcil hayvan resim yarışması düzenleyin. Kullanıcıları siteye çekmekle kalmayacak potansiyel müşteri adaylarını da çekecektir.

 

  • Ürün Detay Sayfanızda İncelemeleri Paylaşın

Son dönemde karşılaştığım; Özellikle İnstagram üzerinden satış yapıp sonradan e-ticaret sitesi açan firmalarda, Whatsapp üzerinden gelen teşekkür mesajlarını birleştirip (Kolaj oluşturup) ürün detay sayfasında paylaşılma durumu. Unutmayın hiçbir pazarlama stratejisi olumlu değerlendirmeler kadar ürün satamaz.

Devamı için Tıklayınız.

 

Etkili Google Trends Kullanımı

Henüz Google Trends’ten haberi olmayan e-ticaret mağaza sahipleri ile tanıştığımda şaşırıyorum. Etkili Google Trends kullanımı hem reklamlarınızı hem de SEO çalışmanızı güçlendirir. Çünkü: Müşterilerinizin Google üzerinde aratmış olduğu kelimelerin hacmini görebiliyorsunuz. Üstelik Ücretsiz.

Etkili Google Trends Kullanımı, pazarlamacıların ve işletme sahiplerinin ürünleri ile ilgili arama terimlerini, arama hacmine göre planlamasını sağlar. Hadi beraber örnek üzerinde bakalım. Diyelim ki Mobilya Mağazanız var ve Satışlarınızı arttırmak istiyorsunuz. Etiket düzenlemesi gerçekleştireceksiniz veya reklam çalışmanızda ki, düşük performans aldığınız kelimeler yerine farklı kelimeleri entegre edeceksiniz.

 

Aşağıdaki Son 30 günlük Google Trends verisine göre

  • 21 Ekim’den – 27 Ekim’e kadar Düğün Paketi aratılmış.
  • 28 Ekim’den – 8 Kasım’a kadar Salon Takımı aratılmış.
  • 11 Kasım’dan sonra tekrardan Düğün Paketi aratılmaya başlanmış.
  • En çok Düğün Paketi araması yapan ilk 3 şehir: Bingöl, Isparta ve Adıyaman

 

test1

 

Devamı için Tıklayınız